WhatsApppolitielogo

Inmiddels is de politie opgenomen in onze WhatsApp groepen. Het is NIET de bedoeling dat zij via dit nummer benaderd wordt, maar de politie heeft gekozen voor een nieuwe opzet om opgenomen te zijn in de WhatsApp groepen binnen het bewakingsgebied van Team Langstraat.

Hieronder vindt u de spelregels en de voordelen.


Voordelen
- de politie kan beter aangestuurd worden doordat de Operationeel Coördinator Politie mee kan kijken.
- de politie heeft betere beeld bij heterdaad meldingen.
- de politie kan bij dringende meldingen snel een grote groep deelnemers informeren.
- de politie is niet meer afhankelijk dat informatie doorgestuurd wordt.

Wat doen ze niet
- de politie kijkt de WhatsApp berichten NIET live mee uit als er GEEN meldingen zijn.
- de politie neemt meldingen die via de WhatsApp groep gedaan worden NIET in behandeling. 112 en 0900-8844 blijven leidend.
- de politie neemt de taak van de WhatsApp Coördinator niet over.

Wat doen ze wel
- bij een heterdaad melding, waarbij wordt aangegeven dat de WhatsApp groep actief is, zal de Operationeel Coördinator van de politie indien mogelijk aan de hand van de beschikbare informatie die verstrekt wordt door de WhatsApp groep, de politie eenheden aansturen en positioneren. Hiermee vergroten ze hun heterdaad kracht.
- de vrijgegeven informatie, zoals de tekstberichten en foto’s, zullen worden ingelezen en geanalyseerd en indien nodig worden verwerkt. Door het analyseren van de informatie kunnen ze mogelijk verder rechercheren wat bijdraagt aan het oplossen van een strafbaar feit.
- daar waar nodig vragen ze u hulp bij het vergaren van informatie en brengen ze u op de hoogte van een specifieke situatie in uw wijk.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
politielogo Politie in WhatsApp groepen Waspik - Buurtpreventie Waspik