Project Waaks

Waaks is een samenwerkingstraject tussen politie, gemeente en hondenbezitters om de veiligheid in de wijk te verhogen en woninginbraak, auto-inbraak en andere vormen van criminaliteit tegen te gaan.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar

Achtergrond

Hondeneigenaren lopen dagelijks, vaak op gezette tijden op straat en kennen hun eigen wijk goed. Zij herkennen daardoor ook sneller verdachte situaties, zoals personen in de tuin van de buren terwijl deze van huis zijn. Of personen die opvallend in auto’s of woningen kijken. Als gemeente kun je daarom aan de hondenbezitters vragen om de ogen en de oren van hun wijk te zijn en mee te doen aan Waaks.

Meedoen aan Waaks betekent dat hondenbezitters extra alert zijn op verdachte situaties en deze situaties melden bij de politie. Hierdoor kan de politie snel handelen wat de pakkans vergroot. Het is van belang dat de hondenbezitters niet zelf ingrijpen bij een verdachte situatie, maar dat zij de politie bellen. Hun eigen veiligheid staat uiteraard voorop. Dit geldt voor alle buurtpreventie initiatieven.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WaaksLogo Waaks - Buurtpreventie Waspik