politielogo Nieuws - Buurtpreventie Waspik

WhatsApppolitielogo

Inmiddels is de politie opgenomen in onze WhatsApp groepen. Het is NIET de bedoeling dat zij via dit nummer benaderd wordt, maar de politie heeft gekozen voor een nieuwe opzet om opgenomen te zijn in de WhatsApp groepen binnen het bewakingsgebied van Team Langstraat.

Hieronder vindt u de spelregels en de voordelen.

VeiligeBuurt Nieuws - Buurtpreventie Waspik

MMA

Coronavirus2 Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Beste inwoners van Waspik e.o.,

Het lijkt er op dat niet iedereen in Waspik, met name jongeren, zich houdt aan de maatregelen omtrent het coronavirus. Eén van de maatregelen is: Houd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar en wees extra voorzichtig in de buurt van De Stroming of ouderen in het algemeen. Dit is een simpel uit te voeren maatregel maar ook een doeltreffende!
Hieronder vind je een overzicht van alle door het RIVM afgekondigde maatregelen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Coronamaatregelen

politielogo Nieuws - Buurtpreventie Waspik

De politie van Team Langstraat vraagt uw alertheid voor verdachte personen tussen 16:30 uur en 21:30 uur in verband met recent gepleegde woninginbraken in uw omgeving. Bij verdachte situaties: bel 112 en schakel uw WhatsApp groep in als u daar deelnemer van bent.

Op onderstaand kaartje vindt u de zogenaamde hotspots. (Bron: Politie ZWB)

WoningInbrakenWaspik

DrugsLabs_2019 Nieuws - Buurtpreventie Waspik

West-Brabant is nieuwe hotspot drugslabs. Waar bij jou in de buurt?

Hieronder vindt u een kaartje van het gedeelte van West-Brabant waar drugslabs en dumpingen van chemisch drugsafval zijn aangetroffen. De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant kreeg in 2019 te maken met maar liefst 15 drugslabs en 48 dumpingen. Om het hele artikel hierover in BN De Stem te lezen kunt u op het kaartje klikken.

DrugsDumpingen DrugsLabs 2019

Bron: BN De Stem

dief Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Waalwijk, Rijen, Dongen, Kaatsheuvel - Zoals wel vaker tijdens de aanloop naar de winter stijgt het aantal inbraken. Ook in het teamgebied van Langstraat.

Sporenonderzoek bij woninginbraak

De afgelopen weken is het aantal inbraken in het teamgebied van Langstraat verviervoudigd (Waalwijk, Kaatsheuvel, Rijen en Dongen). Vanaf oktober is het aantal zo gestegen.De politie heeft al maatregelen genomen door in de tijd tussen 17.00 uur en 21.00 uur extra te surveilleren. Dat zijn de tijden dat er ingebroken wordt. Dat is op zich wel logisch want in die uren wordt het donker en is heel duidelijk te zien waar mensen wel of (nog) niet thuis zijn. Voorkom dat er bij u wordt ingebroken! Sluit ramen en deuren altijd, meld verdachte situaties en leg kostbare apparatuur uit het zicht. Meer tips vind u hier: www.politie.nl/themas/woninginbraak of  op https://www.politiekeurmerk.nl/

Ook kunt u zich aansluiten bij een appgroep in uw wijk om zo samen potentiele inbrekers te slim af te zijn. Het tijdig opmerken van een verdachte situatie kan voorkomen dat er succesvol wordt ingebroken en vergroot de pakkans van de inbrekers. Woont u in het gebied van het Team Langstraat en zit u al in een appgroep of op social media, deel dit bericht dan gerust.

LaatNiemandBinnen Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Veelvuldig worden mensen het slachtoffer van criminelen die zich met de een of andere smoes bij hen binnen weten te praten.
Doe daarom niet zo maar de deur open voor iedereen.
LaatNiemandBinnen

ZetJeLichtAan Nieuws - Buurtpreventie Waspik

De komende maanden zal er door de politie veel gecontroleerd worden op o.a. goedwerkende fietsverlichting. En als die verder goed werkt, zet je hem gewoon aan!
Het is een kwestie van "zien en gezien" worden.

ZetJeLichtAan

AED-Logo Nieuws - Buurtpreventie Waspik

AED Flyer

Babbeltruc_1 Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Babbeltruc 2

Voor meer informatie kun u terecht op de website van de politie: www.politie.nl/themas/babbeltruc