Harm_Alarm Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Voor vele buurtbewoners staat de meivakantie voor de deur. Een vakantie waarin er vaak tussenuit gegaan wordt naar een camping of verder oord, in ieder geval weg van huis. Dat betekend: mogelijkheden voor de kwaadwillenden onder ons. Ben daar bedacht voor!
Als je er een paar dagen (een ook als het maar 1 dag is) tussenuit gaat, laat het weten bij je buren. Zij kunnen een oogje in het zeil houden. En als je zo'n buur bent die weet dat andere buurtgenoten niet thuis zijn, houdt een extra oogje open in de straat. Iedere verdachte situatie is het waard te melden!
Maak hierbij ook gebruik van de buurtpreventie appgroep van je eigen buurt. De politie is altijd graag op de hoogte van verdachte situaties, van welke aard dan ook. Bij spoed en heterdaad situaties, bel altijd 1-1-2!
Wij wensen jullie allemaal een fijne en veilige vakantie.


15042024 Waaks Waalwijk 0008

WaaksLogo Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Het overzicht van inbraken en/of diefstallen in Waspik, geregistreerd in week 15 van 2024 vindt u door op de titel van dit bericht of hieronder op 'lees meer' te klikken. Tevens leest u hier ook het laatste nieuws en tips vanuit het politieteam Langstraat.
15042024 Waaks Waalwijk 0001

Botulisme Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Inmiddels is er opnieuw een aantal ratten gesignaleerd in de wijken rondom de waterpartijen in Waspik. Mede door de grote hoeveelheid regen die er is gevallen, gaan ze op zoek naar voedsel. Zelfs overdag hetgeen een teken is dat er (te) veel ratten zijn. De gemeente is inmiddels op de hoogte gesteld, maar mocht u opvallend veel ratten zien, dan wordt u verzocht dit wederom te melden.
Onderstaande mooie plaat geeft die problemen rondom de waterpartijen aardig goed weer.

WaaksLogo Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Project Waaks

Waaks is een samenwerkingstraject tussen politie, gemeente en hondenbezitters om de veiligheid in de wijk te verhogen en woninginbraak, auto-inbraak en andere vormen van criminaliteit tegen te gaan.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar

Babbeltruc_5 Nieuws - Buurtpreventie Waspik

 Babbeltruc 4

Hieronder vindt u een overzicht van een 20-tal verschillende babbeltrucs. De criminelen worden steeds vindingrijker en helaas komt het nog steeds veelvuldig voor.

De zogenaamde babbeltruc kent vele vormen. Vooral ouderen zijn het doelwit. Natuurlijk wil je voorkomen dat je slachtoffer wordt.
Daarom geven we in dit artikel 20 bekende voorbeelden van babbeltrucs. Met eenvoudige tips hoe je de truc kunt herkennen. Zo ben je extra bewust. En kun je voorkomen dat je geld verliest of inbrekers in huis haalt.

Wat is de Babbeltruc? Uitleg en betekenis

politielogo Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Heeft u uw beveiligingscamera al aangemeld bij 'Camera in Beeld'? 
Camera in Beeld is een database van de politie waarin alle openbare camera's zijn geregistreerd. Denk daarbij aan camera's langs wegen en in (winkel) centra. Maar ook particuliere camera's kunnen hier dus aangemeld worden. Deze informatie kan de politie gebruiken in geval er een (crimineel) voorval voorval heeft plaatsgevonden bij u in de buurt. Het kan zijn dat de beveiligingscamera die u heeft hangen, in zo'n geval bruikbare info kan geven aan de politie om het onderzoek naar het voorval te kunnen ondersteunen.
De politie kan in zo'n geval niet live meekijken via uw camera of de beelden automatisch terugkijken. Zij zullen altijd met u contact opnemen om beelden op te vragen, als ze bruikbaar mochten zijn.

Voor meer info, zie:

Camera in Beeld - veelgestelde vragen | politie.nl

 

logo-bpt-waspik Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Door op de knop 'Lees meer' te klikken, kunt u het verslag lezen van het overleg dat heeft plaatsgevonden op 18 mei 2022.

Overleg Whatsappgroepen,  

Zidewinde,  18-05-2022.

VeiligeBuurt Nieuws - Buurtpreventie Waspik

MMA

DrugsLabs_2019 Nieuws - Buurtpreventie Waspik

West-Brabant is nieuwe hotspot drugslabs. Waar bij jou in de buurt?

Hieronder vindt u een kaartje van het gedeelte van West-Brabant waar drugslabs en dumpingen van chemisch drugsafval zijn aangetroffen. De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant kreeg in 2019 te maken met maar liefst 15 drugslabs en 48 dumpingen. Om het hele artikel hierover in BN De Stem te lezen kunt u op het kaartje klikken.

DrugsDumpingen DrugsLabs 2019

Bron: BN De Stem

LaatNiemandBinnen Nieuws - Buurtpreventie Waspik

Veelvuldig worden mensen het slachtoffer van criminelen die zich met de een of andere smoes bij hen binnen weten te praten.
Doe daarom niet zo maar de deur open voor iedereen.
LaatNiemandBinnen